Saznajte više o proizvodima koje nudimo

bbb

ŠTO SU BALASTI I ČEMU SLUŽE?

Balast je elektronski uređaj koji priprema i osigurava potrebnu voltažu za stabilno pokretanje i rad fluorescentnih i HID žarulja. Postoje dvije vrste balasta. Elektromagnetski i elektronički (digitalni). Digitalni balasti su u pravilu manji i lakši u odnosu na elektromagnetske, te ih je stoga puno lakše ugraditi u vozilo. Elektronički balasti su također i tiši u svom radu u odnosu na elektromagnetske. Mi u svojoj ponudi imamo digitalne balaste sa ugrađenom podrškom za CAN-BUS sustave. Većina novih vozila od 2005. godine koristi CAN-BUS tehnologiju koja nije kompatibilna sa uređajima koji se naknadno ugrađuju poput xenon i LED rasvjete, parking senzora ili audio sustava a što rezultira javljanjem greške na komandnoj ploči vozila.

KOJE SU PREDNOSTI XENON ŽARULJE ?

Xenon žarulje imaju maksimalnu potrošnju od 35 Watta, dok obična halogena žarulja troši 55 do 80 Watta. Uz manju potrošnju u odnosu na halogenu žarulju, xenon žarulja daje višestruko više svjetla. Tako halogena žarulja dalje 500 do 700 lumena, a xenoni daju 2300 do 2500 lumena. Životni vijek xenon žarulje je do 3000 sati, halogena žarulja traje od 250 do 500 sati. Xenon žarulje daju jasno bijelo svjetlo, koje je slično dnevnom svjetlu, što uvelike doprinosi boljoj vidljivosti prilikom lošijih vremenskih uvjeta te utječe na bolju koncentraciju vozača. Bijela svjetlost koju daje xenon žarulja se puno bolje reflektira od oznaka i znakova na cesti nego klasična halogena svjetlost. Istraživanja pokazuju da je xenon rasvjeta do 3 puta svjetlija od halogene rasvjete. Mi u ponudi imamo slijedeće tipove Xenon žarulja: D2S, D2R, H1, H3, HB3, H4, HB4, H7, H7R, H7C, H9, H11, H27. Sve žarulje su dostupne u dvije nijanse bijele svjetlosti. Topla (neutralna) bijela – 4300 kelvina i hladna bijela – 6000 kelvina. 4300 kelvina svijetli puno sličnije halogenoj rasvjeti (koja ima oko 3500 kelvina), dok hladna bijela – 6000 kelvina ima malu dozu plave boje što ju čini puno sličnijoj dnevnoj svjetlosti.

KAKO RADE PARKING SENZORI ?

Senzori
Sustav parking senzora dolazi u kompletu od četiri do osam senzora. Kod sustava sa četiri senzora, svi su senzori instalirani na stražnjem dijelu vozila. Kod sustava sa šest senzora, dva senzora se ugrađuju na prednji dio vozila i četiri na stražnji dio vozila. Kod sustava sa osam senzora, senzori su ravnomjerno podijeljeni, četiri na prednji i četiri na stražnji odbojnik vozila. Prednji senzori se aktiviraju u isto vrijeme kada i stražnji, te ukoliko nema prepreke ispred automobila, oni se automatski gase.

Upravljačka jedinica
Upravljačka jedinica parking senzora šalje radio valove do ultrazvučnih senzora montiranih na vozilo. Procesor u upravljačkoj jedinici mjeri udaljenost između vozila i prepreke mjerenjem vremena koje je potrebno radio valovima da se odbijaju od prepreke natrag do vozila.

Sustav upozorenja
Sustav parking senzora će upozoriti vozača da on ili ona prilazi prepreci sa zvučnim, vizualnim ili kombiniranim signalom. Neki sustavi će pokazati udaljenosti kada je prepreka na udaljenosti od 1,5m ispred vozila i 2m sa stražnje strane. Neki sustavi će početi emitirati zvučni signal upozorenja kada se vozila s prednje ili stražnje strane približe prepreci ispod 1metra. Kada je vozilo u blizini objekta na manje od 30cm, sustav će emitirati kontinuirani ton za upozorenje vozača ili prikazati na ekranu riječ “Stop”.

Imati na umu
Različiti modeli mogu imati različita mjerenja, te na osnovu toga emitiraju zvučno i vizualno upozorenje. Uvijek pročitajte priručnik za korištenje vašeg sustava parking senzora.

VIDEO ~ INSTALACIJA MINI HID SETA

VIDEO ~ XENON SVIJETLA

MODELI PRAZNIH KLJUČEVA ZA DALJINSKO “skakavac”

remote